Tips & guider

Vilken arbetsbelysning ska jag välja?

Vilken arbetsbelysning ska jag välja?

När man väljer arbetsbelysning är det viktigt att man väljer lampor efter användningsområde. Work System erbjuder flera olika LED-belysningar som passar olika typer av fordon och användningsområden.



Om du ska använda ljuset när du arbetar runt bilen är ett bredstrålande ljus med kortare räckvidd att föredra, som Work Vision Square 24W LED. För att minimera risken för bländning ska lampan gärna ha en stor yta som lyser. Men, lamporna ska inte vara förstärkta då du ofta är vänd mot lampan och då kan den blända mer än den gör nytta. Det kan också vara viktigt att inte ha ett för bra arbetsljus då du får väldigt dålig syn när du rör dig utanför det belysta området. Placera ljuset högt och riktat nedåt så ser du till att det stör så lite som möjligt. Vi rekommenderar också att alltid ha minst två lampor då det annars är lätt att skugga ljuset med kroppen. Vill du komplettera med ytterligare ljus är en pannlampa ett bra alternativ.

Om du i stället ska använda ljuset när du kör bilen, bör du ha starkare belysning som är mer koncentrerad. Då är Work Vision Square 40W LED ett bra alternativ. Dock är det bra att ha i åtanke att ljuset kan störa dig om du är utanför bilen och rör dig mot bilen.

ATT TÄNKA PÅ:

Det är viktigt att tänka på att arbetsljuset inte får användas i trafiken då dessa kan blända andra trafikanter. Om du ska använda dem som backljus, det vill säga att de tänds automatiskt när du lägger i backen, måste de vara ECE R23-godkända. Backljuset ska vara inställt så att dess ljus inte bländar andra fordonsförare.

Från förarplatsen ska en kontrollampa vara synlig om backljuset är tillkopplat så att det går att tända med en knapp.

Om du behöver bra ljus när du kör bilen kan det därför vara bättre att koppla dessa på en brytare som du sedan tänder när du behöver.

För kraftbolag är det ganska vanligt att man använder sig av ett motoriserat sökarljus som man kan styra inifrån bilen för att bland annat kunna följa kraftledningar.
Produkter i inlägget

Arbetsljus WORK VISION Square 40W

Kraftfullt arbetsljus med bred ljusbild. Perfekt när du behöver bra ljus runt bilen.
54
Exkl. 24 % moms
Lägg till

Arbetsljus WORK VISION Square 24W

Prisvärt arbetsljus som är anpassat för arbete nära bilen.
34
Exkl. 24 % moms
Lägg till

2st Arbetsljus WORK VISION Square 40W

Kraftfullt arbetsljus med bred ljusbild. Perfekt när du behöver bra ljus runt bilen.
109
Exkl. 24 % moms
Lägg till

2st Arbetsljus WORK VISION Square 24W

Prisvärt arbetsljus som är anpassat för arbete nära bilen.
68
Exkl. 24 % moms
Lägg till
loader