Vinkkejä ja ohjeita

Sisätilojen valaistus

Sisätilojen valaistus

Vaikka kuljetusajoneuvot alkavat nykyään saada paremman valaistuksen tavaratiloihin, se on silti usein riittämätön, vaikka valitset alkuperäisen valaistuspaketin. Asentamalla lisävalaistuksen varmistat, että löydät tuotteesi ja työkalusi aina myös vuoden pimeimpinä päivinä.

Mitä minun tulisi pitää mielessä sisävalaistusta valittaessa?

Se riippuu tarpeistasi. Jos sinulla on jopa kaksi metriä korkea kuljetusauto, saat tyydyttävän valaistuksen yhdellä valolla, mutta parhaan tuloksen saavuttamiseksi on käytettävä kahta. Jos haluat saada hyvän valaistuksen autossa, hyvänä sääntönä toimii yksi valaisin 2 metrin lastitilaa kohti. Jos taas haluat todella hyvän valaistuksen, tulee silloin asentaa yksi valaisin yhtä metriä kohden.

Muutamia asioita, jotka tulee pitää mielessä valaisimien sijoittelussa:

Sijoittelu on tärkeää hyvän valon saamiseksi. Ensinnäkin valo ei saa häikäistä sinua, mutta se ei saisi myöskään varjostaa sinua. Kattoon on hyvä sijoittaa valaistus, jotta se ei häikäise sinua. Jos sinulla on useita valonlähteitä, sijoita ne ovien viereen, jotta valokeila ei jää eteen. Lisäksi saat hieman valoa auton ulkopuolelle. Jos sinulla on useita sivuovia, suosittelemme sijoittamaan yhden jokaisen oven viereen, koska sisäpuoli peittää usein valon, jos se menee oven ohi. Jos sinulla on laatikoita, jotka haluat valaista, voi olla hyvä idea asettaa valonauha laatikon päälle niin, että valo yltää alas laatikoihin. Jos haluat lisävalaistusta, voit sijoittaa valaistuksen hyllyjen alle valaisemaan alla olevan hyllyn.

Miten valaistus kannattaa kytkeä päälle?

On olemassa erilaisia tapoja sytyttää valot erilaisiin tarpeisiin. Yleisin tapa on, että valot syttyvät, kun ovi avataan. Tämä voidaan tehdä enintään kahdella valaisimella ja sen jälkeen voidaan tarvita releohjausta. Ota yhteyttä, niin vastaamme, jos sitä tarvitaan autoosi. Valaistuksen oviin liittämisen haittana on, että et voi hallita muuten, milloin ne sammuvat. Mikäli auton ovet ovat auki pidempään, tämä hoidetaan kokonaan auton alkuperäisellä järjestelmällä. Usein valo sammuu 5-10 minuutin sisällä ovien avaamisesta. Tietysti valo sammuu, kun ovet suljetaan.

Toinen vaihtoehto on asentaa valoajastin. Sitten aktivoit valon kytkimellä ja valaistus on päällä, kunnes sammutat sen uudelleen tai jos et sammuta sitä itse, se voidaan ohjelmoida ajastimella haluamallasi tavalla.

Jos työskentelet autossasi pidempään, suosittelemme käyttämään valaistuksen ohjausjärjestelmää. Tämä sisältää myös sisäänrakennetun akkumonitorin ja säädettävän ajastimen. Tällä tavalla voit asettaa valaistuksen haluamallasi tavalla. Ohjausjärjestelmä sammuttaa valot, kun akun jännite laskee. Voit myös käyttää auton ovisignaaleja ja kytkeä kytkimet päälle ja pois. Ohjausjärjestelmän luo monia käyttötapoja ja on tärkeää kuvata mikä toiminto tai toiminnot tulisi konfiguroida. Tämä laite voi ohjata myös muita toimintoja ja sisältää yhteensä viisi painiketta ohjatuille toiminnoille, sekä sisätilan ohjauksen ja ylimääräisen 12 V ulostulon. Kaikkia valvoo akkumonitori.

Valaistus voidaan myös kytkeä päälle on/off-kytkimellä. Tämän vaihtoehdon haittana on, että jos unohdat valot päälle on suuri vaara, että auton akku loppuu. Siksi tämä ei ole suosittelemamme ratkaisu, mutta jos niin halutaan, onnistuu sekin. Jos aiot kytkeä sen itse, älä unohda kiinnittää johtoja akkuun.

postauksessa olevat tuotteet
loader