Vinkkejä ja ohjeita

Suojaa itsesi, suojaa kuormaa

Suojaa itsesi, suojaa kuormaa

Kiireisen työpäivän aikana on helppo unohtaa kuormasi aiheuttama turvallisuusriski. Auton lastaus ei ole vain Tetris, jotta saa kaiken mahdutettua autoon. Täällä opit lastaamaan turvallisesti ja välttämään hengenvaaran onnettomuuden sattuessa.

Yksi asia mistä emme tingi on turvallisuus. Osana tätä työtä olemme luoneet tämän oppaan/kansion, joka auttaa sinua lataamaan turvallisesti ja edistämään turvallisempaa työympäristöä.  

Vieritä alas aloittaaksesi lukemisen.




OLETKO VALMIS MATKAAN?

Seuraa tätä tarkistuslistaa ja katso, oletko valmis lähtemään tielle vai et.

| Lukitse ja tue kuorma pakettiauton telineiden ja laatikoiden avulla. Pitää kuorman paikoillaan ja auttaa hidastamaan voimaa törmäyksen sattuessa.
| Jaa kuorma tasaisesti. Jos molemmilla puolilla on liikaa painoa, riski auton hallinnan menettämisestä kasvaa.
| Aseta raskaat esineet pohjalle. Raskaat esineet tulee sijoittaa matalalle painopisteelle, eli mahdollisimman lähelle lattiaa. Vältä raskaiden tavaroiden sijoittamista selkänojan yläpuolelle.
| Ankkuroi irralliset tavarat. Jos tämä ei ole mahdollista, paras käytäntö on sijoittaa tavarat ajosuuntaan kiinteää rakenneosaa, esimerkiksi auton väliseinää, vasten.

Epäonnisituitko? Ei hätää, seuraa vain neuvojamme ja olet valmis hetkessä..

MITEN TURVAAN AUTON KUORMAN?

Kuorman kiinnittämiseksi on tärkeää luoda oikeat olosuhteet. Säätämällä tavaratilaa tarpeidesi mukaan saat sekä paremman turvallisuuden että sotkun hallinnan.

MIKÄ VARUSTEET ON TÄRKEÄÄ AUTOSSI?

Mieti tarpeitasi ja on paljon helpompi luoda sinulle sopiva turvallinen ja täydellinen ratkaisu.

MITEN VARUSTETAAN LAITTEET JA MATERIAALIT

Sovellustapoja on lähes yhtä monta kuin telineitä maailmassa, mutta oikealla pakettiautotelineellä ja varusteillesi/materiaalillesi sopivilla varusteilla kuorman kiinnittäminen helpottuu huomattavasti. Aloitetaan siis muutamista yleisistä tilanteista, joita asiakkaamme kohtaavat.

TYÖKALUSALKUT

Työkalusalkkujen suhteen on kaksi suositeltua asentoa:

- Hyllyn sisällä teline/salkkupidike
- Lattialle/hyllylle kiinnitetty a pussin tuki

Jos mikään yllä olevista ei ole mahdollista, paras vaihtoehto on asettaa laukut auton väliseinää vasten. Älä koskaan säilytä auton takaosassa!


KULUTUSTAVARAT JA VARAOSAT

Täydennä hyllyt ja laatikot jakajilla/lisäosasarjoilla varmistaaksesi, että pienet esineet hidastuvat nopeammin törmäyksen sattuessa. Lisäksi ne on helpompi löytää ja tavarat on helpompi pitää siistinä.


PUTKET JA KANGET

Sijainti auton sisällä:

- Ei tynnyreitä ajosuuntaan
- Säilytä kanki pidikekkeellä tai vaihtoehtoisesti lattialle vastakkaiseen suuntaan
- Älä koskaan säilytä ylimmällä tasolla pakettiauton hyllyssä


Sijoitus kattotelineeseen/kattotankoon:

- Aina törmäystesteissä putkikiinnikkeessä tai tavaratelineessä

KAAPELIT JA KAAPELIRUMMUT

Johdotukset ovat usein raskaita ja siksi ne tulee sijoittaa matalalle sekä kiinnittää tukevasti.


ARKKIMATERIAALI

Ajatellaanpa, että lastasit autoon 10 kappaletta 900 mm kipsilevyä onnettomuuden sattuessa. Törmäyksessä nopeudella 50 km/h tämä kuorma painaa yhtäkkiä jopa 5 tonnia! Siksi on turvallisinta lastata nämä makuulleen autoon ja jos se ei ole mahdollista, suositellaan perävaunua.

SAHATUOTTEET JA PALKIT

Sahatavaraa/palkkeja ei saa koskaan laittaa suoraan taaksesi. Varteenotettava vaihtoehto on kiinnittää ne kattoon.

MITÄ RATKAISUJA ON?

Koska valittavana on monia erilaisia ratkaisuja, olemme yksinkertaistaneet asioita puolestasi kokoamalla yhteen yleisimmät ja suosituimmat ratkaisumme.

AJONEUVON HYLLYTKÖT JA LAATIKOT

Turvallinen ja käytännöllinen tapa säilyttää tavaroita on käyttää pakettiauton hyllyjä ja laatikoita. Järjestelmämme on luonnollisesti törmäystestattu ja kehityksen aikana on panostettu turvallisuuteen ja toimivuuteen.

TUPLALATTIA

Tuplalattioista on oikeutetusti tullut yksi suosituimmista ratkaisuista. Se on tehokas sekä turvallisuuden että varastoinnin näkökulmasta. Tuplalattian alle sijoitetut tavarat estyvät nousemasta pois esim. voimakkaan hidastuvuuden aikana. Samalla saat paremman ergonomian, eikä sinun tarvitse ryömiä autoon poimimaan tavaroita.

8. sukupolvi – alan standardia parempi törmäysturvallisuus

Kaksoislattiamme on suunniteltu hajoamaan turvallisesti törmäyksen sattuessa. Sisäänrakennettujen muodonmuutosvyöhykkeiden ansiosta kaksoislattia on estetty pääsemästä ohjaamoon ja aiheuttamasta vahinkoa.

SILMUKKAPULTIT, SIIRTOHIHNAT JA KIRISTETTÄVÄT HIHNAT

Silmukkapultit, kiinnityshihnat ja kiristyshihnat ovat hyviä täydennyksiä pitämään kuorma paikallaan. Niiden lujuus ilmoitetaan yleensä joko kg tai daN (Dekanewton). Muunnettu 1 daN vastaa noin. 1 kg. Numerot voivat helposti hämmentää, mutta on tärkeää ottaa huomioon törmäyksessä syntyvä ylimääräinen paino.

Aritmeettinen esimerkki

Ladata: 40 kg
Nopeus: 50 km/h (vastaa noin 25 G törmäystapauksessa)

40 x 25 = 1000.

Tämä tarkoittaa, että sinun on kiinnitettävä kuorma esimerkiksi kahdella hihnalla, joiden LC (sidontakapasiteetti) on vähintään 500 kg. Tarkista myös, että silmukkapulttien kuormitusraja on oikea.

KATTOTELINE/KATTOTANKO

Kattotelineen/kattotangon avulla lisäät auton kuormauskapasiteettia ja vältät täyteen ahdetun auton. Myös turvallisuusnäkökulmasta katsottuna jotkut tavarat säilyvät paremmin katolla. Otsikon "Turvallinen kattokuormaus ja yleiset kuormankiinnitysmenetelmät" alla on opas kattotelineiden/kattotankojen turvalliseen lastaukseen.

KUORMITUSKAPASITEETTI

Toinen yleinen heijastus kuormauksen yhteydessä on kantavuus. Kuinka paljon voin lastata pakettiautoni hyllyköihin tai kuinka paljon tuplalattialle saa lastata? Selvittääksemme, mikä on oikea tapa, olemme luoneet tuotteidemme paino-oppaan.

OSTA AINA TÖRMÄYSTESTATUT HYLLYT AUTOOSI

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, ota turvallisuutesi vakavasti ja valitse törmäystestattu pakettiautokaluste. Tuotteemme testataan huolellisesti todellisissa olosuhteissa ja ne on kehitetty varmistamaan kuorma ja suojaamaan sinua. Lähimmässä Work System -liikkeessäsi valtuutetut asentajamme voivat auttaa sinua oikean ja törmäyksenkestävän asennuksessa. Katso klippi saadaksesi lisätietoja turvallisuustyöstämme:


TURVALLINEN KATTOKUORMITUS JA YLEISMENETELMÄT

Jos aiot sijoittaa rahtia katolle tai lastata kuormaa, joka ei sovi valmiisiin ratkaisuihimme, olemme koonneet tähän osioon parhaat vinkkimme.

HUOMIOI TÄMÄ, JOS KUORMAT KATTOLLA

Kattotelineiden/kattotankojen osalta on noudatettava ensisijaisesti lakeja. Tämän lisäksi on tietysti joitain fiksuja temppuja, joita voit käyttää kattotelineen/kattotangon kiinnittämisessä.

Tarkista kuinka paljon voit lastata kuormaa. Ennen kuin aloitat, sinun on tarkistettava auton yläosan sallittu enimmäispaino. Tarkista myös kattotelineiden/tankojen kantavuus.

Varmista, että kuormaa ei keräänny liikaa. Tarkasta aina nykyiset säädökset ennen kuormausta. Riippuen siitä, mikä on ajoneuvon pituus, kuorma saa tämän pituuden rajoissa ulottua ajoneuvon edessä enintään yhden metrin ja takana enintään kaksi metriä ajoneuvon uloimman osan ulkopuolelle

Kiinnitä kuorma tukevasti. Tärkeintä on varmistaa, että kuorma on kunnolla kiinnitetty. Käytä kiinnityksessä esim hihnoja, tavaratelinettä tai kattoputkea.

Pitkät esineet on merkittävä. Jos kuorma ulottuu edessä ajoneuvon ääriviivan ulkopuolelle tai takana yli 1 metrin ääriviivan ulkopuolelle, on kuorman uloin osa merkittävä. Merkintään tulee käyttää punaista tai punakeltaista vähintään 300 mm x 300 mm suuruista merkkilippua.

YLEISET KUORMANVARMISTUSMENETELMÄT

Tavarat voivat olla vaihtelevia, jolloin valmiit ratkaisut eivät toimi niin hyvin. Tällaisessa tilanteessa saattaa olla houkuttelevaa vain täyttää auto ja toivoa parasta, mutta parempia strategioita on olemassa. Siksi olemme koonneet käyttöön yleisiä kuormankiinnitysmenetelmiä. Auttaaksemme sinua menestymään tarjoamme kaikki
lisätarvikkeet tarvitset.

KUORMATUET JA KIINNIKKEET

Lukitus ja kiristys on menetelmä, joka estää pääasiassa kuorman liikkumisen esimerkiksi kiihdytyksessä, hidastuessa tai kaarteessa. Tämä saavutetaan tukemalla kuormaa suoraan tai epäsuorasti auton kiinteää rakennetta vasten esimerkiksi hihnoilla, kuormatukien avulla.

HINNAT

Kiristyshihnaa käytetään estämään kuorman kaatuminen ankkuroimalla se silmukkapultteihin. Tätä menetelmää tulisi täydentää estämällä ja jäykistämällä kuorman liikkumisen estämiseksi.

AUTAMME MIELELLÄMME!

Jos tarvitset apua räätälöimään ratkaisun tarpeisiisi tai sinulla on muita kysymyksiä, autamme mielellämme. Voit myös vierailla lähimmässä Work System -toimipisteessäsi, ota meihin yhteyttä täällä verkkosivuilla tai soita meille.

loader